Google tool web Android de dezvoltare

Google a anuntat un tool web de dezvoltare software vizuala ce usureaza crearea de aplicatii pentru dispozitive mobile ce ruleaza cu sistemul de operare Android.

App Inventor for Android se adreseaza si celor ce doresc sa devina dezvoltatori deoarece nu necesita cunostinte de programare, a precizat Google. In locul scrierii de cod, tool-ul permite dezvoltatorilor sa proiecteze modul in care doresc sa arate aplicatia utilizand o interfata vizuala si furnizeaza blocuri predefinite pentru a specifica comportamentul aplicatiei.

App Inventor este bazat pe biblioteca Open Blocks Java de la MIT si permite utilizatorilor sa creeze aplicatii prin simpla miscare a blocurilor pe ecran si editarea proprietatilor lor, daca este necesar. Tool-ul contine blocuri pentru aproape orice poate sa faca un telefon Android, precum si blocuri pentru stocarea informatiilor, repetarea actiunilor stabilirea conditiilor.

In ciuda acestei abordari, App Inventor furnizeaza acces la functii Android puternice precum GPS, accelerometru si date pentru orientare, servicii de telefonie, servicii speech-to-text si servicii web.

Numarul aplicatiilor Android a crescut de zece ori in ultimul an, la aproximativ 100.000. Cu App Inventor Android ar putea in curand sa ajunga din urma aplicatiile Apple iPhone care in prezent sunt in jur de 200.000.

Oricine este interesat sa utilizeze App Inventor se poate inscrie in urmatoarele saptamani utilizand adresa sa Gmail.


Articole asemanatoare:

  1. Google a sters site-ul google.cn
  2. Google Sitemap Generator
  3. Mai mult de la motorul de cautare Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe
About Skinnerul

Te salut. Lucrez in domeniul SEO - Programare - Web Design incepand din anul 2005, despre asta o sa vorbim aici.
Detin o retea de site-uri si ofer servicii de web design clientilor care au nevoie de mine.
Cere sfaturi, da-mi un pont, critica-ma, fii bine venit!